Έκπτωση 10% στην πρώτη σας αγορά

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του FabricJunkie

Fabricjunkie

Τα πρακτικάΤα χρήσιμα εργαλεία

Τα χρήσιμα εργαλεία

Πέρα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε στη ραπτική (καλό ψαλίδι, ξηλωτήρι, καρφίτσες, μεζούρα), υπάρχουν και άλλα είδη, που έχουν δημιουργηθεί για να μας βοηθούν και να κάνουν το ράψιμό μας πιο εύκολο αλλά και για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.


Σας παρουσιάζω μερικά από τα δικά μου εργαλειάκια, αυτά που χρησιμοποιώ πάντα ή πολύ συχνά και δεν λείπουν ποτέ δίπλα από τη μηχανή μου.

Μαγνητάκι – οδηγός γαζιού


Χωρίς υπερβολή, το χρησιμοποιώ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που γαζώνω! Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο για τη χρησιμότητά του, πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια. Το τοποθετείτε στην πλάκα της μηχανής μετρώντας το περιθώριο ραφής και αυτό ήταν! Τα γαζιά σας θα είναι πάντα ολόισια με το σωστό περιθώριο που ζητάει το πατρόν σας.

Μετρητής-μεζούρα με έτοιμα εκατοστά


Άλλο ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ κάθε φορά που ράβω. Προσθέτω τα περιθώρια ραφής όταν αντιγράφω πατρόν από το burda, τοποθετώ με ακρίβεια χιλιοστού το μαγνητικό οδηγό για το γαζί στην πλάκα της μηχανής, μετράω ακριβώς τα στριφώματα για να τα σιδερώσω προς τα μέσα πριν τα ράψω, χρησιμοποιώντας τις έτοιμες μετρήσεις που έχει επάνω, χωρίς να δυσκολεύομαι με την κλασική μεζούρα.

Ρόδα – σαπουνάκι σημαδέματος


Όλα τα χρόνια που ράβω, έχω χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους σημαδέματος: το κλασικό σαπουνάκι ραπτικής, το σαπουνάκι σε μορφή μολυβιού, τους μαρκαδόρους που φεύγουν με το πλύσιμο, τα στυλό που φεύγουν με τη θερμότητα. Έχω καταλήξει στο σαπουνάκι-ρόδα, ως το πιο βολικό και εύχρηστο από όλα. Δεν χρειάζεται ξύσιμο όπως το κλασικό σαπουνάκι ή το μολύβι, αφήνει λεπτή γραμμή που φαίνεται πεντακάθαρα αντίθετα με τους μαρκαδόρους και καθαρίζεται σίγουρα με ελαφρύ τρίψιμο με τα δάχτυλα.

Μαξιλαράκια σιδερώματος


Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το σιδέρωμα των ραφών, όταν φτιάχνουμε ένα ρούχο ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Είναι πολύ καθοριστικό και κάνει τη μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την επιτυχία της δημιουργίας μας. Τα μαξιλαράκια σιδερώματος χρησιμεύουν ακριβώς σε αυτό: το σχήμα τους μας βοηθά να πατήσουμε με ακρίβεια κάθε καμπυλωτή ή ίσια ραφή. Έχω φτιάξει τα δικά μου με δωρεάν πατρόν που βρήκα στο ίντερνετ. Μπορείτε να τα αναζητήσετε ως sewing ham and sausage, ή tailor’s ham and sausage.

Γαλλική καμπυλόριγα (french curve)


Αν είναι να προμηθευτείτε μόνο ένα χάρακα, ας είναι αυτός! Σας το λέω με βεβαιότητα, ότι θα τον χρησιμοποιείτε σχεδόν κάθε φορά που θα ράβετε. Εξαιρετικά χρήσιμος για να φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας ένα πατρόν: να διορθώσετε τις γραμμές εάν χρειάζεται να κινηθείτε ενδιάμεσα σε διαφορετικά μεγέθη, να μακρύνετε ή να κοντύνετε το πατρόν, ή να κάνετε ελαφρές μεταποιήσεις.

Αυτά είναι λοιπόν τα δικά μου αγαπημένα, αυτά που χρησιμοποιώ συνέχεια και με διευκολύνουν όταν ράβω. Ποια είναι τα δικά σας;

Χρύσα

 

ΥΓ Οι φωτογραφίες είναι από το ίντερνετ – απεικονίζουν όμως ακριβώς τα είδη που σας περιγράφω και χρησιμοποιώ και η ίδια – εκτός από τα μαξιλαράκια σιδερώματος, που είναι τα δικά μου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΓΑΜΒΕΤΑ 7, 54641 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

hello@fabricjunkie.gr

+30 2313117399

#FABRIC_JUNKIE